Kva er geocaching

Geocaching er ein internasjonal aktivitet. Det kan sammenlignes med orientering, men man finner fram ved hjelp av GPS i stedet for kart og kompass. Man leiter etter «cacher» eller «poster» som er plassert ut over store deler av verden. Kanskje det ligger ein cache like utenfor der du bor? Les om hva er geocachingGeocaching Norge

Geocaching!

Du må ha tilgang til ein GPS og internett. Du starter med å gå inn på Geocaching, her kan du registrerer deg som bruker. Det er heilt gratis! Brukernavnet du lager der, vil være navnet ditt i geocachingverden, så velg eit navn med omhu. Så finner du fram ein cache som du har lyst til å finne. Koordinatene står oppgitt på websiden. Deretter bruker du GPS’n for å finne fram til plassen cachen er gjemt. Kan og laste ned geocaching-appen til din mobil (android eller ipohne) å ut og leite.

Kva trenger eg for å begynne?

Litt kort fortalt, kva geocaching kan vera!

Geocaching går ut på å finne skatter som andre geocachere har gjemt i området, det vanlige kan du finne med mobiltelf eller gps. Andre geocacher kan innebære oppgaver av forskjellig slag noen kan løysast før du dreg ut andre har feltoppgaver å må løysast på stedet, uansett er kordinatene til sluttpunktet og boksen med logg målet.

Hvordan legge ut ein geocache, og forskjellige typer og størelser.
Retningslinjer for gjemming av geocacher

Noen har ikkje boks med logg, slike som earthcache hvor du må sende riktig svar på feltoppgave til co, før du får logge. Virituelle cacher kan du ex. vis ta bilde av deg eller gps’n sammen med ei statue el.l å legge ved loggen. Web-kamera cacher er litt meir avansert, da du må stille deg på oppgitte kordinat å bli tatt bilde av, gjerne sammen med ein medcacher som har webcamera oppe på skjermen å screenshoter bilde.

Dovre nasjonalparkstyre har utarbeidet noen regler for utlegg av geocacher i verneområder !

Desse retningslinjene kan være ei go rettesnor for utlegg i alle verneområder!

Adventure lab cache: Last ned app og start i dag! Logg inn med samme brukernavn som på geocaching.com.